the last song

Ikväll blir det bio, the last song. Det verkar vara en bra film och det ska bli riktigt mysigt. Vi ska också äta innan, men det får bli på typ Mc donalds eller Burger king. Billigt och bra!

Först ska vi in till Farsta Centrum och kika lite, prova converse hade jag tänkt mig. Sen ska vi kolla kepsar inne i schtaaan.



/ En glad josefin

tisdag 27 april

Soliga dagar avnjuts bäst ute..

 

 

/ virre

gottgott

Idag väckte pappa mig och vi umgicks en stund innan han åkte iväg på utbildning. Jag gick och la mig igen och vi vaknade upp runt 10 jag och virre. Sen blev det lite dator och "frukost på soffan". Sen drog vi iväg Vi letade efter bekväma skor, men hittade inga.. inte jag iallafall. Sen åt vi på kungshallarna jag viktor och pappa, turistfälla säger många men jag tycker dom har god "lunchmat". Vi fick vinka pappa hejdå, kommer sakna att ha honom här!

Nu ligger vi utslagna i soffan, jag kollar på Arn och virre redigerar bilder? Det blir lugnt ikväll.. kanske badar badkar eller kollar film.

På Onsdag ska vi på bio och se the last song (förhandsvisning för guldmedlemmar på SF- sweet och helt gratis..) och på Torsdag ska jag och Isabell ut och kalasa!

Vi ses alla.

/Josefin

vapiano

Som viktor skrivit innan så är pappsen på besök, jättemysigt.. synd att jag haft fullt upp.. vi har fått ta vara på tiden genom att äta frukost med varandra och äta sen-middag. Eftersom jag stigit upp tidigt och pappa går upp tidigast 5 så passar det ju sig alldeles.

Imorgon ska jag köpa skor på ecco hade jag tänkt mig, vanliga "sneakers". Bekvämt is nr.1 när man jobbar.. och viktor ska köpa en keps!

Life is good!


/Josefin

Upptagna..

Hejochhå! De senaste dagarna har varit smockade med planer och saker att göra så vi har helt enkelt inte haft tid att blogga. Josefin har haft fullt upp de två senaste dagarna medans jag, Isabell, Bengt & Johanna spenderat mycke tid på stan.
Igår besökte jag och Bengt josefins faster Agneta och hennes man Ulf på Stora Essingen där dem bjöd på en riktigt god middag. Det tackar vi för, ni ska få komma hit och kolla in vår lägenhet också, när ni är klar med allt flyttandes.

Idag åkte jag, Bengt, Isabell och Johanna in till stan för att strosa på lite affärer. Efter Bengt inhandlat en skjorta och ett par byxor slog vi oss ner på fiket La Rose och åt en dyr, men såväl god lunch. 25 spänn för en burk cola, yummie!

Vi har också hunnit med att besöka Gröna Lund och åka massa roliga karuseller. Jag åkte "Tilt" för första gången, ungefär som fritt fall fast man vickas ut högst uppe på toppen. HAHAH, jääävlar alltså, det var de roligaste jag gjort på länge...


Besök

Igår kom Anton, josefins bror och hälsade på. Han hade varit och jobbat i Aten och skulle vidare till Luleå. Men innan han fick sticka käkade vi en riktigt god hemmagjord pizza + att vi hade en liten filmkväll med diverse gotte.


Innan Anton lämnat stockholm landade Johanna, Isabells syrra! Hon ska nu vara hos oss tills på måndag! Redan imorgon ska vi besöka Gröna Lund och gå på smygpremiären! Fyfan vad vi ska åka alltså, är sjukt peppade, som snorungar!

Idag har jag och josefin varit på grönan för att hämta ut mina arbetskläder! Jäääklar va snygga dem är. Ljusgröna tröjor, jackor, pikéskjortor och svarta chinos till. Brudarna har gjort stan och nu ligger vi alla i soffan med datornerna i famnen.


 

Hörs imorgon /virre



B&W

Hade inget att göra efter jag träffat morsan idag på stan så jag snickrade ihop en liten edit.

/virre

stockholm B&W from viktor pettersson on Vimeo.

God morgon

 

Aaao, ungefär så här såg det ut 8.00 imorse då jag steg upp. Jag och Josefin vaknade tidigt och åkte in till centralstation för att möta morsan, som just nu är i krokarna. Vi fikade och jag fick mina saker hon hade med sig för att sedan skiljas åter igen.

Nu ligger vi alla tre i soffan och softar och jag skall strax sticka till Grönan för att hämta upp mina arbetskläder och backstagepass.

Later on!

/viktor

det luktar våfflor OBS! Gårdagens inlägg.

Mums! Fick ett infall imorse och sa till Viktor, spring ner till OK och köp mjölk och grädde. Sen satte vi igång, våffeljärnet var väl lite sisådär men fasiken vad goda och frasiga dom blev. Och ändå är jag ingen våffel-människa men..

Det är varmt ute men himlen är ganska mörk.. Jädra askmoln. Bara förstör! Vi vill ju ha hit pappor, systrar bröder och allt möjligt.. men med ett stort moln som hindrar allt och alla så går det ju kanske inte.

Vattnet är avstängt idag pga. rörarbeten osv. så vi väntar i princip nu på att det ska sättas igång så man kan borsta gaddarna, duscha.. diska. Dessutom håller dom på att fixa med något här utanför så alla entrer tas bort och så gräver dom och donar. Vi räknar med att dom tar våran ingång om någon dag, så länge dom är klara till sommaren känner jag att det är OK.

Idag blir det att åka en sväng ut till Gröna Lund och sen hoppas hoppas hoppas jag att min storebror kommer ♥

/Josefin

"plånboken är din"

Tidigare idag bestämde vi oss för att gå ner på utegården och grilla korv, dricka cola och leka i lekparken. Det var väldigt mysigt, om än lite kallt fortfarande.. men är man norrlänning så är man! Intill lekparken ligger ett dagis och när vi gungade som högst i gungorna ropade två små pojkar från dagiset "va snygga ni är!!", innan dem sprang sin väg, haha.

 



Sen massa dötid inne i lägenheten och så drog vi ner till Farsta centrum. Isabell åkte iväg och träffade en vän nyss så jag och Viktor gick hem igen och jag hann inte mer än att öppna mailen så ser jag att jag fått ett mail av Cimon. Han hade en tävling på sin blogg om en plånbok och man skulle motivera vad man tycker inte kan köpas med pengar, samt vad lycka är för en. Helt otroligt kul att vinna i en tävling där det för det första är många som deltagit, men också för att jag tydligen haft en bra motivering och tanke. Jag är väldigt glad och plånboken får såklart min fina Viktor.

Bilder kommer alla vänner!

/Josefin

30 plusgrader i solen

Wow tänker ni! Nja, hold your horses. Det varade inte länge.. på vägen hem från stan regnade det, sen snöade det och sen haglade det. Vi är ju lite inne i det här med gudar nu sen igår och vi sa det: nu spökar vädergudarna!

Jag längtar till värmen och solen håller i sig, när man kan sitta på balkongen och äta frukost, grilla på utegården och lämna tjocktröjorna hemma.

Imorse startade vi dagen med att baka kladdkaka. Det var min första egenbakade någonsin och god blev den. Sen gav vi oss iväg på en loppis, trodde vi, men allt var igenbommat - skittrist!

Nu har vi just smällt in en mini-gratäng i ugnen, sejfile,broccoli, ost. Får hoppas det blir bra.. det är så roligt att prova nya saker. Och fisk är jag väl inte direkt van att laga.

 


Såhär kan en liten frukostmorgon se ut hos oss, vi testade litegrann.. snart kanske det blir mer avancerade grejer.. men det lämnar jag åt min tekniska pojkvän. Varsågoda!

Breakfast motion from viktor pettersson on Vimeo.


Ha det gott!

/Josefin

 

CLASH OF

the titans 3D har vi nyss kommit hem ifrån. Den filmen var suveränt bra och alla satt som fasthäftade i sina stolar. Biograferna här i stockholm är fantastiska, stora bekväma stolar, bra sikt, mycket benplats.. ♥ Det var första gången vi varit och sett en 3D film och kan lugnt säga att det inte är sista.



Det var tidig uppstigning imorse så vi är ganska trötta nu.. varit många vakna timmar och mycket att göra idag. Vi sa just det att imorgon blir en luuugn dag, ska in till stan en snabbsväng och lämna igen en kavaj, sedan ska vi bara ta't lugnt. Gud så skönt! Ingen klocka ställer vi häller... men, det kommer ju inte som en nyhet att man ändå vaknar av en slump runt 8 på morgonen, förhoppningsvis är läget annorlunda imorgon.

Nej hörrnini, nu ropar sängen och vi tänker inte vara sen att svara! Avslutar med några bilder.


/Josefin och Viktor

Inspelning av Bubblan

Idag var Jag, Josefin & Isabell på en inspelning av en tvserie som heter Bubblan. Vet inte om någon sett programmet men hela konceptet är att 3 personer isoleras från all sorts media (tv, radio, mobil, tidning osv) i fyra dagar.

När dem sedan återvänder till "livet", förs dem direkt till en studio på SVT där dem får en massa frågor och påståenden ang nyheter som hänt de senaste 4 dagarna. Deltagarna får se massa påhittade (varvat med riktiga) nyhetsinslag, artiklar och andra roliga grejjer som de sedan skall syna. Är dem sanna eller falska?!

Det var sjukt kul att några av dem blev så grundlurade ang "molnet från Island". Hahah dem tappade hakan och kunde inte fatta att det var sant!

Anyway, nu ska vi sova. Long day tomorrow!

 

// Viktor

 

affärer,affärer,affärer.... affärer

Idag tog vi oss ut till Barkarby Outlet för att kolla Acne, Whyred, WESC osv. Ingen hittade någonting.. och hade vi hittat något hade pengarna inte räckt till. Då vet ni det! Efter det hoppade vi på pendeltåget in till stockholm igen och där bytte vi till tunnelbanan mot kista.


Jag shoppade en kort/mobil hållare som är perfekt att ha ute på galej eller när man bär ett plagg utan fickor. Viktor fann en baseballjacka. Supernice och självklart billigt..

Har sprungit mycket i affärer idag och jag talar nog inte bara för mig själv när jag säger att jag har benvärk, benvärk, benvärk. Ujujuj.

Vi kollar på bella&tyrashow och planerar att ha en luugn och skön kväll..  för imorgon är det dags för: TV-inspelning. Mer om det då!


Vi hörs!





ONSDAG

5 snabba innan issa duschat klart och vi ska slå på filmen..

1. Idag bjöd Rauni på lunch, Pizza hut blev det!
2. Josefin och Issa frossa i godis affären på hötorget
3. Satt på Sergels torg och åt glass
4. Hyrt film, jag kommer bara på Hurt Locker, men det ligger två till i påsen..
5. Imorgon börjar utbildningarna till Grönan igen!

Nu ska vi se film, BYE!

 

/ viree

 

en pizza tack

Idag har vi varit på jack-jakt. Vi har sökt igenom second hand butiker och såklart spanat in godingar från dyrare märken. Man kan ju alltid drömma! Dessutom så har vi suttit i solen och ätit glass, tittat på fåglar (haha!) och bevittnade ett par duvor som parade sig.. helt galet.

Sen mötte vi upp min mamma och åkte hem och hade lägenhetsvisning återigen. På kvällen blev det pizza på Vapiano. Sedan inhandlade vi DYRT godis på "ica to go", men sen fick vi fyra mackor av dom också. För de säljer bara dagsfärska mackor och vi kom dit i sista stund. Very nice indeed.









Pussis

/Josefin

roligt på gång

Det händer mycket kul nu! Imorgon kommer min mamma och då blir det middag ute (igen!) och lite annat kul. Medan Isabell som ni läste tidigare var med en vän och strosade på stan och gjorde diverse saker, var jag, Viktor och Susanne och storhandlade. Sedan gick vi och åt middag på greken på hörnet. Vilken god mat. Mysigt litet ställe och det var bara så gott, det kan jag varmt rekommendera.

Jag har dessutom sökt till en distanskurs nu, affärsengelska. Håller tummarna, hade varit väldigt bra och nyttigt att läsa. På onsdag ska jag och Viktor på en informationsmässa gällande högskolor osv. osv.

På fredag ska vi på en tv-inspelning och vara publik! Mmm.. väldigt intressant ska det bli! Det blir såklart jag, Viktor och Isabell! På Lördag händer det också grejer, förhoppningsvis.. men det tar vi sen. Får återkomma närmare.. tänkte bara hinta lite om vad som är på gång.

Anyways, nu ligger vi i soffan och pratar. Susanne har fått en liten hörna i tv-rummet där vi ställt upp en tältsäng och hon ser ut att trivas här i "stugan".

Vi ses!

/Josefin

trötta fossingar

Idag har viktors mamma anländt till oss, så när hon hade kommit och tittat på vårat hem så tog vi alla fyra tbanan till söder, gick i några affärer innan vi fortsatte promenaden till gamla stan där vi satte oss på vårat nya favoritfik kaffekoppen! Deras kanelbullar är stora som minipizzor och den varma chokladen är jättemumsig. Efter vi hade stillat sockerbegäret så sprang vi runt lite i gamla stan innan vi fortsatte vandringer in till city, och gick på designtorget, så himla mycket kul dom hade där, men dyrt! :(







Sen skiljdes vi åt, josefin, virre och susanne åkte hem till farsta och handlade, medans jag mötte upp min vän. Vi tog oss ytterligare en promenad, denna gång runt stockholm city, sen satte vi oss och åt middag i kungshallarna, fick bli tacobar för min den, men nu är det slutslösat med att äta ute fram till nästa lördag!

Nu ska jag tappa upp ett varmt bad, ligga där tills dom andra kommer hem från deras middag, sen måla om mina naglar, sen sussa! Imorgon hade jag först tänkt gå på stan "ordentligt", men kände att det kan vara bra att stanna hemma en dag så man inte slösar så mycket pengar, så kanske, kanske drar på mig träningskläderna och utforskar området på en runda :)

take care

/Isabell

måsar och sånt

Vädret var fantastiskt idag! Varmt och skönt om än lite blåsigt... vi åkte iväg en sväng till Gamla stan, köpte glass på ben&jerrys och satte oss sedan vid vattnet och bara njööt, kollade på måsar som bråkade (haha!) och Viktor fick äran att ta en bild på ett kärleksfullt par som satt framför oss ;)









Det är så bra att vi har en fotograf bland oss för då blir allt (för det mesta) dokumenterat! Slänger upp några bilder!

Imorgon kommer Susanne, viktors mamma hit på besök. Då blir det lite fika i stan, strosande i en och annan second hand butik - det gillas! och förhoppningsvis middag ute. Det sistnämda är dock ännu osäkert. Uppdaterar vidare imorgon om läget då.

Godnatt!

Vapiano & Hellströms

Go' kväll!
Vid 19.00 kom Niclas och Mattias Bax, två kompisar till Isabell och hälsade på oss i lägenheten. Dem tog oss till Vapiano där jag, Josefin & Isabell åt var sin svingod pastamiddag!

Efter vi hetsat i oss maten drog vi vidare till Hellströms på söder. Där spenderade vi några timmar med Matte, Filippa och hennes vän som kommit från Sälen för att imorgon sticka vidare upp till Norrland. Josefin träffade även några bekanta som vi umgicks med innan vi återvände hem till farsta.

Nu har brudarna hoppat i säng och jag håller på att somna medans jag skriver här vid datorn. Så jag antar väl att jag också ska bege mig mot sängen, om jag inte vill vakna i soffan imorgon. God natt!

/Viktor











varm, vit choklad

Idag åkte vi in en sväng till stan, kollade lite butiker och sedan sökte vi ett café i gamla stan att sätta oss ner på. Är väldigt kallt och blåsigt ute nu.. Vi hamnade på "chokladkoppen" (tror jag det hette). Ett mysigt litet cafe, med hyffsade priser och goooottt fika. Kanelbullarna var stora som minipizzor, den varma chokladen supergod. Viktor åt morotskaka och drack vit varm choklad, den var dock ingen höjdare, lite väl söt i kombination med allt fika.. men nu har man iallafall provat det.

Ikväll ska vi ut och äta på vapiano hade vi tänkt. Följer oss gör Mattias och Niclas, två grabbar från Gävle. Sedan får vi se om det blir en drink eller två på något ställe.

Kram!

/Josefin

tascos

Idag vaknade alla tidigt, Isabell stackarn börjar och avslutar dagen med att hosta och vi andra är helt enkelt väldigt morgonpigga! Vädret är inte alls kul, grått och mulet. Det blev inget museum idag.. haha. Vi gick en sväng på stan och kikade i affärer. Dessutom har vi äntligen fått hit en tv och dvd! We are so happy, filmälskare som vi är.

Till middag åt vi tacos idag, nu ligger vi som tre strandade valar i soffan med datorer i famnen. Efter talang 2010 ska vi gå ner till filmkedjan och köpa lite chirre. Kylen har vi redan fyllt med cola! Vi ska dessutom leta upp en frisörsalong som tar runt hundringen för att klippa håret, helt perfekt för oss snåljåpar.. haha. Luleås salonger med ett pris från 400 och uppåt - FU. Vi kom fram till det att 290 kr hemma för en klippning är billigt, här är det dyrt. Ni fattar,


vi hörs!

/Josefin

snacka om att gå mycket

Igår morgon kom Isabell äntligen hit! Ikea stod på tur. Men innan vi åkte dit var kebab ett önskemål hos alla tre, så vi letade rätt på det billigaste (ja, faktiskt!) kebabhaket vi kunde hitta. På medborgarplatsen låg allt vi hade önskat oss och hör på: en kebab i pita+pommes+valfri dryck endast 45 kr. Som hittat ju och dessutom var det gottgotteligottgott.


Mätta och belåtna åkte vi till ikea för att handla saker till isabells rum för att göra det hemtrevligt. Den tidigare fängelsehålan är nu ett minne blott. Vi köpte också grejer så det finns sängplats om vi får gäster.

Hem från ikea släpade vi alltså på en stor tältsäng, ett bord, två fulla påsar med saker. Ben och armar fick jobba!


Senare storhandlade vi massa massa mat, skrivit en matlista en vecka framåt och lagade ugnspannkaka med bacon.

Idag vaknade vi alla tidigt och vädret var inte något att hurra för.. grått, mulet.. trist. Så vi hade tänkt gå på museum av något slag. Undra vad vi bestämmer oss för.

/Josefin,viktor,isabell

god natt

Hej, kul att se att vi har upp emot 100 läsare om dagen :)

Nu är jag också på plats i storstan men vi är på tok för trötta för att skriva ett inlägg nu, så vi tar och ordnar ett ordentligt imorgon med massa bilder.

stay tuned!

/ Isabell

Gammalt och glass!

Dagen började segt. Jag och Josefin satt inne i soffan till klockan 16.00 och hade inget att göra så vi bestämde oss för att åka in till stan. Vi hamnade på Weekday där josefin köpte sig en leopardmönstrad skjorta? tror jag, blus kanske det heter? what ever ni fattar.


När vi var klara i stan så åkte vi till Gamla Stan där vi vandrade runt och kollade på hus, restauranger och slottet. Hahah, sjukt kul det ser ut med alla dessa vakter. Man får nästan lust att springa in i deras lilla ruta och jävlas lite..

Efter någon timmas vandring sprang vi på en Loppis som Josefin ville gå in på. Jag var rätt less och ville egentligen hem men jag gick med på att gå in och kolla vad det var dem hade för något. Väl inne i butiken hittade josefin ett par vita Convers bland allt skräp pricis min storlek! Inte nog med det, dem kostade 60 spänn! Hahah, gissa om jag slog till?! Josefin hittade en jacka som hon fick ge en 20a för, så båda lämnade loppisen sjukt nöjda!
När vi väl var påväg hem fastnade vi utanför Ben & Jerrys glassbar och var tvugna att köpa en glass. Glassen var totaly AWESOME kan jag säga till alla er som sitter hemma utan B&J..!

Nu ligger vi båda hemma i soffan med våra datorer i knäna, snart dags för ett avkopplande bubbelbad och sen hopp i säng!

Snygga va?!

Laters hörrenini!
/ viktor

inget vatten

Vaknade upp och tänkte tappa upp ett bad, men det kom inget vatten! Vad fan tänkte jag, kilade ner och i trappuppgången hänger en lapp om att de stängt av vattnet.. bara idag som tur är. Istället ska jag ta badet nu istället, sköönt!

Imorgon kommer isabell äntligen hit, så kan hennes rum fyllas. Ser ju så tomt ut nu! Och på Fredag kommer flyttlasset - FÖRSENAT. Jaja vi har ju klarat oss hittils utan tv och dessutom så har vi ju sånt tvkort.

Vi hörs!


/Josefin

hemförsäkring

- check!

Länsförsäkringar här fungerade ju inte alls på samma sätt som hemma. Hemma kommer man till en receptionist som antingen ringer ner en kollega som man får träffa eller liknande. Iallafall kommer jag fram till disken och där sitter en man, säger att jag vill teckna hemförsäkring varpå han frågar om mitt personnummer. Coolt tänker jag, är det så det fungerar här.. att receptionisten gör allt klart så går det snabbt hos nästa person. Så var det ju inte, han måste varit någon slags alltiallo. 

Han tecknade iaf hemförsäkring så nu är det klart!

Jag har gått och kärat ner mig i en skjorta på weekday, men ska jag ha råd med den får jag väl leva på skorpor en månad. Så det blir väl inget av det. 

Det härliga vädret är tillbaka i storstan och det är tjockt med folk ute om dagarna. Riktigt härligt!

Just nu befinner vi oss soffliggandes med ben och fot-ont. Nog vore det skönt att sova.. lite bara?



/Josefin

packning på G

Då var det time för mig att börja packa ihop mitt, ett gäng flyttgubbar ska ta ner min tv, dvd och nån kartong kläder åt mig imorgon eftermiddag så jag slipper så mycket på flyget, och så får josefin och viktor en tv att underhålla sig med tills jag kommer och gör dom sällskap på torsdag.
Åh så jag längtar, vill bara att våren ska komma tillbaka till sthlm tills jag anländer, vill inte ha nå mer snö.

På torsdag förmiddag står en till IKEAtripp på schemat, vi ska handla grejer till mitt rum, och lite myssaker till våran lägenhet. Efter det blir det en storhandling, kyl och frys ska fyllas upp!

/ Isabell

snövit



Vädergudarna straffade oss direkt! Här är inte varmt! Här är inte vår! Det är vinter. Jag hoppas det är en tillfällig vinter. Bara ta på sig vinterstövlarna, mössa och vinterjacka igen.

Idag är tanken att vi ska röra oss in till staden och träffa några vänner. Sedan ska vi handla mat för det börjar ta slut här hemma nu!

Vi hörs!

/Josefin

eftermiddag

Skön eftermiddag. Jag & Josefin tog det lugnt på balkongen och lyssna på lite musik medans vi plöjde några tidningar. Sen städade vi hela lägenheten och vi kan meddela att dem som bott här tidigare inte städat så bra efter sig. Städade dem överhuvudtaget? Nu är det ialla fall fresh och luktar gott.

Nu ska vi försöka installera en TV-antenn på min dator så vi kan se lite tv!



Laters!
/ Viktor

söndag

Vaknade upp till en solig söndag! Lite moln på himlen, 10.8 plusgrader ute - härligt! Vi har kollat lite film och ätit lunch, ska kila ut och köpa lite tidningar och se oss omkring i området. Sedan ska vi städa hela lägenheten, dammsuga, skura.. osv.

Igår kväll hyrde vi två filmer, in the mix och skin. Blir att kolla på skin ikväll. Eftersom det är söndag är det inte så mycket som är öppet och vi känner inte riktigt för att åka in till "stan". '


(utanför filmkedjan och på andra sidan finns ok-macken)




Vi hörs!

/josefin och viktor

 

welovelidl

Vilket bra ställe! Billigt och bra för snålisar som oss (josefin och viktor), t ex. ett storpack med toapapper för typ
9,90.. hur bra är inte det på en skala! hähä.

Farsta centrum är riktigt fint faktiskt, med ett större utbud butiker än vad lilla Luleå har. Detta gör ju att man blir ganska bekväm av sig.. tex, så har jag inte ens varit och kikat alls i butikerna inne i stockholm. Iförsig kom jag ju igår, men har redan gjort av ett par hundralappar här i centrum..

Vädret är fantastiskt ute och vi har faktiskt tänkt åka in till gamla stan och sätta oss ner och bara njuta. 

Såhär bor vi:




/ Josefin

God morgon

Jag gjorde en husesyn i form av en film igår när vi kom till lägenheten. Programmen fungerade inte riktigt som dem skulle igårkväll så därför laddar jag upp filmen senare idag. Så läs senare!! Än så länge är läggan lite kal och tom iom att inte allt är på plats.

Vi väntar på ett flyttlass och en Isabell!





(nu ska vi till farsta centrum och se vad dom har och inte har att erbjuda.. lite lunch måntro?)

/viktor och josefin

dag ett

Första dagen i storstaden snart över. Lägenheten är mysig och vi trivs redan! Det hela började med att vi drog iväg på en ikea-tripp. Det är ganska kul att som ny i stan, göra så mycket konstiga val.. då tänker jag på att när vi från skärholmen tog bussen mot IKEA. När vi hoppar av på hållplatsen vid ikea, ser vi en kille som passerade oss när vi hoppade på bussen i skärholmen. Det betyder alltså att vi sattit oss på bussen, åkt runt ett "berg", istället för att bara hålla rak kurs och komma dit till fots - lika snabbt.


Vi handlar sängkläder och handdukar och gud vet vad, men bäddmadrassen, den ska inhandlas på jysk. Trodde vi, När vi väl kämpat oss dit och anländer exakt 16.59 säger killen som arbetar där att dom stänger. Jag i princip bönar och ber för jag har sån benvärk och orkar inte gå mer.. "jag vill ju bara köpa en bäddmadrass" Njaaa.. det var bara acceptera faktum och kila tillbaka till IKEA ♥ och köpa en bäddmadrass där. Lyckan var total, även om det kostade..

Som om man inte kunde ha mer otur, så hoppar vi på tuben frånorsborg och tänker hoppa av på tcentralen. Ute i ingenstans säger chauffören att det hänt en olycka och alla måste vänta på ersättningsbussar istället. Där står vi med två fulla ikea-kassar och en stor jävla bäddmadrass och bara vill dö. Hemresan tog femton timmar, typ, och vi har trängts, vässat armbågarna och kämpat för att få åka med bussen som skulle ta oss in till schhtan.

För att göra en lång dag kort, handlade vi sedan, hähä, och inte har vi tänkt laga mat här inte. Ravioli, nudlar, kräm, mackor. Vi resonerade som så att när Isabell anländer kan vi handla riktig mat.

Vi har gjort en film, så ni får en liten titt på lägenheten. Men den tjorvar visst.. så lägger upp den imorgon istället.
Då kommer det bilder också, kika in då vetja.



/Josefin och Viktor

det här med att åka iväg

Jag ser fram emot att flytta. Men ändå är jag inte ivrig med att packa väskan, som jag brukar vara när en utlandsresa närmar sig. Undra vad det beror på. Men det ska bli väldigt spännande och jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer ha kul där nere.

Tanken är väl att alla tre ska blogga här och då kommer ni ju få se det hela från tre synvinklar.

Just nu har jag iallafall packat halva min väska och det enda som egentligen ska i där är kläder, kläder och kläder. Väl där nere ska det inhandlas grejer, ikea here we come!


Hur är vädret i stockholm just nu..?

RSS 2.0